echografie

bevallen

echografie

Echografie – ook wel echoscopie genoemd – is een techniek die gebruikmaakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en op grensvlakken tussen zachte en hardere structuren reflecteren. Het menselijk oor kan deze geluidsgolven niet horen, maar we kunnen ze wel op een scherm zichtbaar maken. Echoscopie wordt al meer dan 25 jaar op grote schaal toegepast in de verloskunde.

twee standaardecho’s tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap worden – onder normale omstandigheden – twee echografieën gemaakt:

  • Termijnecho (tussen 10-12 weken)
  • 20-weken echo (rond 20 weken)

extra echografie

Daarnaast kan er door een indicatie besloten worden om extra echoscopieën te maken:

  • Vroege echo (rond 8-10 weken)
  • Groeiecho
  • Liggingsecho
  • Kiekeboe spreekuur (zonder indicatie maar voor de leuk! (uitgezonderd in COVID-19 tijden))

Als extra service van ’t Bolleke krijg je alle bovenstaande echo’s tijdens je zwangerschap, zonder extra kosten. Alle echo’s – behalve de 20-weken echo – worden in onze eigen praktijk gemaakt. De echografieën worden afzonderlijk van de controles ingepland tijdens het echospreekuur.

pretecho’s

Op onze locatie in Hoensbroek is het mogelijk om een pretecho te laten maken. Deze niet-medische echo geeft een fraaie 2D, 3D/4D weergave van de baby. Kun jij niet langer wachten om te weten of je een jongen of een meisje krijgt, dan behoort ook een geslachtsecho tot de mogelijkheden. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kun je een kijkje nemen op www.pretechohappy.nl. Onze Verloskundige Nicky neemt jou (en je partner) graag mee in de bijzondere wereld van de pretechografie.